Alprokon traptredeprofiel - Van Smeden Harlingen B.V. Groot- en detailhandel in IJzerwaren Gereedschappen en Bouwbeslag

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws
Alprokon traptredeprofielen   2-03-2017

Profielen met attentiemarkering voor o.a. trappen, afstapjes, vluchtwegen en hoeken

Vallen van de vaste trap is aan de orde van de dag!
• Alleen al in de leeftijdscategorie 65+ jaarlijks 419 doden door “vallen van hoogte”, 3.100 ziekenhuisopnamen en 6.700 bezoeken aan de spoedeisende hulp.
• Kostenplaatje gemiddeld € 9.100,- per SEH-behandeling/ziekenhuisopname.

Oplossing: NON-Slip-Traptrede-profielen
Alprokon traptrede-profielen, voorzien van een afgerond, geribbeld, neusstuk en een “high-track” NON-Slip-Toplaag, helpen het afdalen van de “vaste trap” een stuk veiliger te maken. De NON-Slip-Toplaag met een hoge slipweerstand zorgt voor maximale grip. Attentieverhogende markering op trap, afstap of hoek, helpt val- en stootongelukken te beperken en zelfs te voorkomen!


Grip op de trap is goud waard!
• Door vorm en juiste NON-Slip-Toplaag; meer en langduriger grip op de trede.
• Door de afronding van het profiel wordt de ernst van het letsel maximaal beperkt.
• Door kleur en kleurcombinatie (aluminium/NON-Slip keuze) contrastrijk.
• Mooi meegenomen: de traptrede wordt beschermd tegen beschadigen!

Primaire veiligheid: meer grip op de traptrede
De afronding van het traptrede-profiel zorgt voor meer en langduriger grip op de trede tijdens het afdalen van de trap. De voorvoet rolt uit over de ronde neus van het traptrede-profiel. Dit komt de stabiliteit van de “traploper” ten goede, zeker ten opzichte van een niet afgeronde traptrede waar slechts sprake is van een “lijncontact”.

Voordeel: ronding beperkt ernst letsel
Mocht er onverhoeds toch een valongeluk plaatsvinden dan wordt de ernst van het letsel maximaal beperkt. Vallen op afgeronde traptrede-profielen geeft immers minder impact dan een val op een niet-afgeronde hoek (kleiner, klievend oppervlak).

Voordeel: contrastrijk
Tot slot vormen de aluminiumkleurige traptrede-profielen in combinatie met een NON-Slip-Toplaag, een duidelijk contrast tussen de onderlinge treden. Niet alleen voor ouderen en slechtzienden een veilig voordeel!

Slipweerstand
De slipweerstand (frictiecoëfficiënt) is het getal dat de verhouding aangeeft tussen de verticale kracht (het eigen gewicht) en de maximale, horizontale kracht die kan worden uitgeoefend zonder dat het gewicht (net niet) gaat “slippen”. Zowel in droge als natte omstandigheden, met schoenzolen van rubber of leer.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu