Altrex rolsteiger - Van Smeden Harlingen B.V. Groot- en detailhandel in IJzerwaren Gereedschappen en Bouwbeslag

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws
Altrex Safe-Quick 2   2-03-2017

Nieuw gezien op de Bouwbeurs: Altrex Safe-Quick 2
Altrex presenteerde op de Bouwbeurs de nieuwe Safe-Quick 2 rolsteiger. Met de nieuwe Safe-Quick 2 bouw je een rolsteiger sneller en veilig op. Je staat altijd rondom beschermd tijdens de opbouw van je steiger.DE NIEUWE SAFE-QUICK 2: NOG VEILIGER EN NOG SNELLER OP HOOGTE
De eerste Safe-Quick bracht Altrex in 2013 op de markt. Daarmee introduceerde Altrex een innovatieve opbouwmethode voor rolsteigers: door de frames met vaste leuningen en schoren ben je als gebruiker rondom beschermd al voordat je het volgende platform bereikt. Met de Safe-Quick 2 gaat Altrex wederom een stap verder in veiligheid en zéker in gebruiksgemak.

“De nieuwe versie van de Safe-Quick heeft een aantal opvallende veranderingen, of eigenlijk toevoegingen”, vertelt Dijksma (productmanager Altrex). “Zo merkten we dat er de wens was om langere steigers te maken, om ze door te kunnen koppelen langs bijvoorbeeld een brede gevel. De innovatie zit hem in de nieuwe, smallere klauwen. Hiermee is het mogelijk om meerdere steigers aan elkaar te bevestigen zonder dat er hoogteverschil ontstaat tussen platformen. Dat is praktisch en met name heel veilig.”

“Als ik de grootste plus moet noemen, dan is dat gebruiksgemak”, besluit Dijksma. “De Safe-Quick rolsteiger bouw je prettiger én sneller op. Dit komt vooral doordat de leuningen uit één geheel bestaan. Dus geen losse onderdelen meer die je stuk voor stuk moet monteren. En omdat er maar één juiste manier van opbouwen is, heb je minder kans dat je het verkeerd doet. Natuurlijk ziet de Safe-Quick 2 er ook nog eens mooi uit.”

PRETTIGER, SNELLER, VEILIGER
Een ander sterk punt is dat de frames makkelijk stapelbaar zijn. Door het innovatieve ontwerp van de aluminium buizen en scharnieren passen de frames goed op elkaar. Daarmee bouw je een stabiele en hogere stapel wanneer je de rolsteiger afbouwt. Bijkomend voordeel is dat het systeem minder ruimte inneemt bij transport. Een logistieke plus dus.

VOLDOET AAN WENS EN WET
Behalve gebruiksgemak en een mooi uiterlijk voldoet de Safe-Quick aan meer wensen. Zoals aan die van de Inspectie SZW en branchevereniging VSB bijvoorbeeld. Nieuwe wet- en regelgeving omtrent opbouwmethoden vragen en inspireren ons om te blijven innoveren. Met de Safe-Quick gaven we in 2013 vroegtijdig antwoord op een aankomende verandering in regelgeving: tijdens de opbouw van een rolsteiger moet een gebruiker rondom beveiligd zijn al voordat hij een platform betreedt.
“Op dat moment was het een advies”, licht Dijksma toe. “Inmiddels zijn de regels officieel vastgelegd in het A-blad Rolsteigers van Volandis, kennis- en adviescentrum voor de Bouw- en Infrasector. Daarmee wordt de opbouwmethode vanaf 1 januari 2018 verplicht. Vanuit Altrex willen we natuurlijk aan de strengste eisen voldoen. Ook dát mag je als gebruiker van ons verwachten. Met de Safe-Quick 2 weet je dat het goed zit en dat je veilig op hoogte werkt. Ook in de toekomst.

ADVIES EN BESTELLEN
De nieuwe Safe-Quick rolsteigers zijn binnenkort leverbaar (voorjaar 2017).
Onze verkoopmedewerkers helpen u graag verder. Neem contact met ons op of bezoek onze showroom.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu