Stofvrij werken - Van Smeden Harlingen B.V. Groot- en detailhandel in IJzerwaren Gereedschappen en Bouwbeslag

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws
Stofvrij werken   9-04-2015

Stofvrij werken is veel in de aandacht. Logisch, aangezien het fijnstof dat vrijkomt tijdens bewerking van bepaalde materialen en het opruimen van restmaterialen, schadelijk is voor uw gezondheid. Het is daarom uiterst belangrijk dat uzelf en uw medewerkers stofvrij werken.

U kunt het inademen van schadelijke stoffen eenvoudig voorkomen door gebruik te maken van passende afzuiging en ademhalingsbescherming. Beide bieden bescherming tegen fijnstof, zowel gedurende bewerking van de materialen als tijdens het opruimen van restmaterialen.Stofzuigen, niet vegen!

Gebruik van bezems en veegmachines kunnen tijdens schoonmaakwerkzaamheden neergeslagen schadelijke stofdeeltjes opnieuw kunnen doen opwaaien. Hierdoor staan aanwezigen tijdens het opruimen bloot aan dezelfde gezondheidsrisico’s als tijdens bewerking van de materialen. De ongezonde stofdeeltjes zijn onzichtbaar voor het oog en kunnen, afhankelijk van het soort fijnstof, tot enkele dagen in de lucht blijven hangen. In plaats van bezems en vegers is het gezonder en veiliger om gebruik te maken van stofzuigers met een speciale filter voor fijnstof, of voor grote oppervlakten, een veegmachine met goede afzuiging.

Houd de werkomgeving altijd schoon en stofvrij en zorg er voor dat u en uw medewerkers ook tijdens de schoonmaakwerkzaamheden stofmaskers gebruiken met de juiste stoffilters.

Vraag advies aan over de keuze van het juiste schoonmaakartikel en persoonlijke beschermingsmiddelen.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu