Veiligheidskoorden - Van Smeden Harlingen B.V. Groot- en detailhandel in IJzerwaren Gereedschappen en Bouwbeslag

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws
BAHCO beveiligingskoorden   3-11-16

Van stellingen tot daken en van windmolens tot telecommasten. Iedereen die boven de 2,5 meter werkt, heeft ermee te maken: veilig werken op hoogte.

Bescherming bij vallen
Vallen is extra riskant bij werkzaamheden op 2,50 meter of hoger. Dat is dan ook de grens voor het verplicht gebruik van valbeveiligingsmiddelen. Vanaf deze hoogte gelden Europese richtlijnen die bijvoorbeeld stelt dat ladders voor deze hoogte niet meer gebruikt mogen worden. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn altijd noodzakelijk als collectieve voorzieningen voor valbeveiliging onvoldoende mogelijk zijn.

Voor risico's bij vallen blijken opruimen van materialen en aandacht voor de risico’s het belangrijkste preventiemiddel. Dit behoort dan ook een onderdeel te zijn van werkinstructies en veiligheidsplannen.
Veel valpartijen ontstaan doordat afval is blijven liggen, gereedschap rondslingert of materialen ‘even’ in de looproute zijn opgeslagen.Gereedschap valbeveiliging
Het BAHCO programmaTools@Height is geschikt voor elke werkplek dat werk vereist op hoogte.  Bijvoorbeeld stellingen, windmolens, kranen, bouwwerven, bruggen, telecom masten, elektrische leidingen, kabelbanen, stoeltjesliften, hoge stellages enz. (de lijst is lang). Iedere werkgever is verplicht om personeel uit te rusten en op te voeden omtrent het voorkomen van gevaren op de werkplek

Bahco Beveiligingskoorden:
1. Zijn allemaal uitvoerig getest.
2. Hebben universele bevestiging, ook voor gereedschap zonder geïntegreerd bevestigingspunt (bijv. gat in de schacht)
3. Indicatie van maximale werkdruk (waarschuwingslabels)
4. Zijn individueel genummerd aan personeel

In combinatie met de tassen en riemen dragen deze BAHCO Tools@Height valbeveilingen mee tot het beperken van risico’s bij het werken op hoogte.

Van Smeden helpt u graag bij het samenstellen van de juiste producten om veilig te werken op hoogte. Bezoek onze showroom of neem contact met ons op.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu