DULIMEX nieuw design kogelstiftpaumelles


Kiezen tussen wel of geen SKG?


Dat is bij Dulimex RVS kogelstiftpaumelles vanaf nu verleden tijd! Het programma RVS kogelstiftpaumelles is geïnnoveerd met een nieuw design dat voor beide situaties ingezet kan worden.


Naast de standaard uitvoering (89x89 mm) is dit type kogelstiftpaumelle ook leverbaar in kantelaafuitvoering (125x89 mm en 150x89 mm). De kantelaafuitvoering wordt toegepast bij terugliggende buitendeuren. De paumelle verlegd het draaipunt van de deur buiten het kozijn waardoor deze niet tegen het kozijn aan kan lopen.


De inovatie


Het nieuwe design kogelstiftpaumelle voldoet zonder dievenpen aan de strenge SKG***® eisen. De knoop van het scharnierblad is aan de boven- en onderzijde volledig afgesloten. Hierdoor is het onmogelijk om de knoop met geweld af te rollen wat deze kogelstiftpaumelle zeer inbraakwerend maakt. In de oude situatie is de knoop van onze veiligheidspaumelles afgesloten met een dop. Theoretisch kunnen deze "gemakkelijker" afgerold worden en is een dievenpen noodzakelijk tegen het lichten van de deur.


Mooi en beveiliging kunnen wel samen


Naast het ontbreken van de dievenpen, zorgt de mooi afgewerkte knoop in combinatie met de geborstelde RVS finish voor een esthetische verbetering van de RVS kogelstiftpaumelles. Een model dat gezien mag worden op uw deur of raam!


Mooi en kostenbesparend

Het nieuwe model heeft de beproevingsmethode uit de BRL 3104 met gemak doorstaan. Een deur kan al met 4 paumelles conform het SKG***® keurmerk worden afgehangen. Bij andere SKG***® gekeurde scharnieren en paumelles is de eis gesteld dat er tenminste 5 stuks toegepast moeten worden om het keurmerk te handhaven (conform AE 3104). Tot slot hoeft door het ontbreken van de dievenpen geen gat meer geboord te worden in het kozijn.


Kortom; door deze productverbeteringen is het nieuwe model gemakkelijker te monteren en bespaart het kostbare montagetijd!


Kantelaaf nu ook SKG gekeurd zonder dievenpen!


In september 2017 introduceerden wij de DX innovatie van 2017; de RVS kogelstiftpaumelle SKG***® zonder dievenpen. Naast de standaard uitvoering (89x89 mm), is dit type kogelstiftpaumelle nu ook leverbaar in kantelaafuitvoering (125x89 mm en 150x89 mm). De kantelaafuitvoering wordt toegepast bij terugliggende buitendeuren. De paumelle verlegd het draaipunt van de deur buiten het kozijn waardoor deze niet tegen het kozijn aan kan lopen.