Jur z'n bankje

Afgelopen dinsdag 10 oktober, de datum waarop hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, na meer dan 50 jaar trouwe dienst bij Van Smeden, kreeg onze gewaardeerde medewerker Jur van der Molen zijn eigen bankje, aangeboden, ontworpen en samengesteld door Elferro, De Boer & de Groot Restauratie, Fa. Schakenbos, Bouwbedrijf H. Paauwe, Visser Special Metal Products en Fa. Kramer aan de Zaan.

50 jaar in dienst!

Onze collega Jurriën van der Molen was afgelopen 20 augustus maar liefst 50 jaar in dienst bij Van Smeden. Met recht flink wat aandacht waard! Maar geen zorgen, hij neemt nog geen afscheid, zijn pensioen stelt hij nog even uit.

DULIMEX nieuw design kogelstiftpaumelles

Kiezen tussen wel of geen SKG? Dat is bij Dulimex RVS kogelstiftpaumelles vanaf nu verleden tijd! Het programma RVS kogelstiftpaumelles is geïnnoveerd met een nieuw design dat voor beide situaties ingezet kan worden. Naast de standaard uitvoering (89x89 mm) is dit type kogelstiftpaumelle ook leverbaar in kantelaafuitvoering (125x89 mm en 150x89 mm). De kantelaafuitvoering wordt toegepast bij terugliggende buitendeuren. De paumelle verlegd het draaipunt van de deur buiten het kozijn waardoor deze niet tegen het kozijn aan kan lopen.

Makita: Volledig snoerloos en automatisch stofvrij werken.

Er komt een steeds grotere diversiteit aan accumachines in het Makita assortiment. Machines op accu die voorheen ondenkbaar waren zijn nu technisch wel mogelijk. Dat hebben we vooral te danken aan de enorme sprong in de ontwikkeling van de motor. De nieuwe generatie koolborstelloze motoren zijn technisch zo goed dat de accumachines gelijkwaardig presteren aan de 230 V machines. Steeds meer gebruikers kiezen dan ook voor een accumachine in plaats van een 230 V machine. En dat stopt niet bij een boor-/schroefmachine of slagschroevendraaier. Accu haakse slijpers, boorhamers en zaagmachines zijn tegenwoordig net zo vanzelfsprekend. Daar houdt het niet bij op, blijf nu ook snoerloos stofvrij werken!

HITACHI spijkerapparaten

Het Hitachi assortiment is nu nog completer gemaakt met de introductie van de 18 V accu spijkerapparaten met een unieke techniek. Deze zijn verkrijgbaar in 3 types: NT1865DBAL (15 Gauge DA spijkers 1,8 mm 34°), NT1865DBSL (16 Gauge Brads 1,6 mm) en NT1850DBSL (18 Gauge Mini brads 1,2 mm).

Carat betonslijpers

Carat biedt een breed en diep assortiment gediamanteerde kwaliteitsgereedschappen en machines. De kwaliteit is alom bekend in de markt en nieuwe innovaties bevestigen het vertrouwen. Zoals nu ook weer met de nieuwe Carat krachtige Dustec betonslijpers en bijpassende accessoires.

Info: Arbo wetgeving stof

Werknemers in de Bouw, Industrie en Infra kunnen worden blootgesteld aan kwartsstof, houtstof of asbest. Dit zijn kankerverwekkende stoffen die bij de mens kanker veroorzaken of het ontstaan van kanker bevorderen. Langdurige blootstelling aan stof van kwartshoudend materiaal (zandsteen, kalkzandsteen,cellenbeton, betonsteen), hout of asbest kan bij werknemers schade aan gezondheid en zelfs kanker veroorzaken. Het is dus van groot belang verantwoord aan de slag te gaan.